kolmen kopla

kolmen kopla

perjantai 27. marraskuuta 2015

Työkykyiseksi julistettu

Kävin viime perjantaina pakollisessa työterveystarkastuksessa. Mielestäni vasta hetki sitten siellä kävin, mutta edelliset tilastomerkinnät olivat kevättalvelta 2012.
Koska olen duunariportaassa, tarkastukset ovat 3 vuoden välein. Siistimpiä sisätöitä suorittavia, älyllisempiä yksilöitä syynätään vain joka viides vuosi.
Jostain syystä meidän työterveyshoitajat vaihtuvat tiuhaan. Jokaisen pakollisen tarkastukseni on tehnyt eri hoitaja. Tällä kertaa ei sentään spirometrian takia tullut taas lähetettä lääkärille. Nykyinen hoitaja uskalsi luottaa keuhkojeni toimivuuteen, kun 4 viimeisintä puhallusta on täsmälleen identtiset. En vaan omista "standardikokoisia" keuhkoja, vaan jään noin puoli litraa heikommaksi mallikäyrään verrattuna. Tätä seurataan tarkkaan, jotta tiedetään suojaintason olevan riittävä. Jotkin käytetyistä raaka-aineista voivat aiheuttaa keuhko-ongelmia, vaikka ovatkin asbestiin verrattuna lällärikamaa.
Verenpaine 128/82, kohtuullinen arvo kun olin just vasta vienyt ipanaiset päiväkodille.
BMI karvan yli 26, kun painoa on 70kg. Pari-kolme kiloa vois kuulemma keventää. Siis wtf? Tt-lääkäri antoi mulle tavoitepainoksi 53kg. Mun matikantuntien oppien mukaan 70-53 on enemmän kuin 3.
Paastosokeri 5,1. Aika huono, raskausaikanakin oli alle 5.
Pieni verenkuva ok. Maksa ei ole arvojen mukaan sanomassa poks, eikä suvulle ominaista tromboarvojen kohoamista havaittavissa.
Kolesteroli 3,0. Vihdoinkin laskenut, oli viimeksi jo 3,5. LDL/HDL-suhde about 50-50. Kuulemma aika hyvä juttu.
Kuulossa yhäkin tietyillä alueilla alenemaa, ei kuitenkaan huonontunut. Näkö E taululla mitaten hyvä lasit päässä. Trukkia kuljettaville pakollinen 3d stereonäkötesti läpäisty.
Alkoholin kulutuskin jäi kyselyn täyttämisen jälkeen reilusti alle huolestumisrajan.
Tämä hoitaja myös merkkasi liikunnaksi nämä liki päivittäiset ulkoilut poikien kanssa. Itse kyllä miellän ne raittiiksi ilmaksi. 9km pyörällä 1,5h ei ole järin huima vauhti. Sai siis jollain ilveellä leivottua mut about nollariskiluokkaan, mitä tulee kakkostyypin diabetekseen tai sydän/verisuonitauteihin.


Ihan aika hämmentynyt olo. Taas 3 vuodeksi julistettu fyysisesti soveltuvaksi työhönsä. Mutta mihin jäi se saarna?? Tähän asti olen aina saanut kuulla mussutusta ylipainosta, huonosta verenpaineesta ja lihavia liikkumattomia vaanivasta diabeteksestä.
















,
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti