kolmen kopla

kolmen kopla

lauantai 21. marraskuuta 2015

Juhlien sijaan sairastupa

Tänään oli pienen veljenpoikani ristiäiset. Eilen illalla soviteltiin ja siliteltiin vielä vaatteita, tehtiin eväitä mukaan otettavaksi ja suunniteltiin aikatauluja.
Nousin aamulla 6:15, laitoin kaffen ja puuroveden tulille ja aloitin (epätoivoiset) ihmistäytymistoimeni.


Ilo ja jännitys uuden veljen/serkkupojan kohtaamisesta vaihtui kuitenkin karvaaseen pettymykseen. Yleensä Ville nousee herätettynäkin kärppänä ylös, mutta tänään insinööri joutui maanittelemaan. Vaisuuden syy paljastui hetkeä myöhemmin, kun Ville oksensi aamupuuronsa kaaressa.
Toinen laatoitus tuli mun sylissä.
Eilisiltana Roope ja Ville riekkuivat työhuoneessa ja asiaanhan kuuluu aina se kuuluisa itku pitkästä ilosta. Isoveljen lausunnon mukaan Ville kopsautti päänsä. Ehkä olisi siis ollut teoriassa mahdollista, että Villellä olisi aivotärähdys ja oksenteli sen takia. Entä jos mä lähtisin isojen poikien kanssa. Todennäköisempi vaihtoehto kuitenkin lienee päiväkodista tuliaisiksi tuotu noro tms. oksutaudin aiheuttaja. Juhlissa päätähtenä oli kuitenkin pieni vastasyntynyt serkkupoika ja juhlavieraissa liki 90 isoäitini, niin tehtiin päätös jäädä koko poppoo kotiin. Jos tässä tuvassa yhdellä on noro, niin ihan kohta on lopuillakin.


Harmittaa. Ja säälittää tuo pikkureppana. Sisällä on pysynyt ehkä 2dl ab-joguttia ja desin verran elektrolyyttijuomaa. Vaippa on pysynyt ruutikuivana, joten huomenna kutsunee Tammisaaren sairaala ja tiputus ettei kokonaan kuivahda.

7 kommenttia:

  1. Tosi harmi mutta fiksu päätös muiden kannalta! Mä en voi sietää niitä ketkä tulee sairaana ja tartuttaa kaikki :( meilläki pojat nuhassa ja varmaan kuumettaki ku kerhossa oli ollu lapsia sairaana :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä lasten sairastelu sen verran rankkaa, että ei sitä tahallaan viitsi levittää muiden riesaksi. Vaikka ihan oikeesti harmitti tosi paljon ristiäisten missaaminen.
      Pikkuinen potilas tuhisi yön mun kainalossa ja yhä on ihan reporankana.
      Ihan alkuvuodesta meillä oli kaikilla noro. Päiväkodille tuotiin joistain perheistä panadolilla kuumeettomaksi tropattuja ipanoita, jotka sitten laatoittivat kesken päivän. Osalla oli jo kotona oksentavia sisaruksia. :/

      Poista
  2. Voi harmi! Paranemista! Ja tosiaan munkin mielestä tosi ihana, että ette menneet tartuttaan muita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paranemistoivotuksista. Toivottavasti pienin kohta tokenisi.
      Yllättävää kyllä kukaan muu ei vielä oksenna.
      Kotiijäämispäätöstä varmaan vielä avitti 3h ajomatka suuntaansa. Auto täynnä oksentavia perheenjäseniä ei ollut laisinkaan houkutteleva ajatus.

      Poista
    2. Nojuu ei varmasti :D Siinä sitä oliskin ollut :D

      Poista
  3. Toivottavasti siellä ollaan jo toivuttu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varovasti voisi jo toivoa, että pikku-ukko tokenee. Tänään on jo hieman pysynyt ruokaa ja maitoa mahassa ja mikä parasta, junarata alkoi taas kiinnostaa. :)

      Poista