kolmen kopla

kolmen kopla

tiistai 26. tammikuuta 2016

Pitkiä tunteja

Tässä ei juuri ole ehtinyt ajatuksia jäsentää, kun on syöksytty tilanteesta toiseen.
Kun to-pe yönä kalloon asennettu paineenalennusletku poisti akuutin hengenvaaran, piti leikkausaikaa katsella ihan rauhassa tälle viikolle. Sunnuntai-iltana tuli sitten yllättäen tieto, että Ville leikattaisiinkin heti maanantaina klo 10:30 alkaen. Voisinpa sanoa olevani pahoillani heidän puolesta, joidenka neuropoliklinikka-ajat peruttiin tämän takia. Mutta en ole henkisesti niin iso ja aikuinen ihminen, en osaa olla pahoillani. Oma napa, lähin napa.


Eilen koin siis elämäni (tähänastiset) pisimmät tunnit.
Ihan aikataulussa vilkuttelin heipat Villelle, kun sänky työnnettiin ovista anestesia- ja leikkausosastolle.  Kauas kuului, kun pieni huusi äitiä. Lähimmän aulan penkeillä koin hetkellisen romahduksen. Puin siitä noustuani ulkovaatteet päälle ja vaeltelin päämäärättömästi Mannerheimintietä. Totesin oopperatalon olevan ainakin ulkoisesti melko ankea pytinki. Kävin henkilöstöravintolassa syömässä, soittelin kotiin ja vaeltelin vuorostaan rantapolulla. En taida olla mikään korkeakulttuurin ymmärtäjä, kun Sibelius-monumenttikin näytti luonnossa silmään yhtä omituiselta kuin kuvissa. Iltapäivälehdissä esitelty uuden lastensairaalan taideteos on vähän samaa kategoriaa, ei peruskarvaperseduunari ymmärrä sen hienouksia.


Itse leikkaus meni hyvin ja pääsin illalla hiukan klo18 jälkeen katsomaan nukkuvaa ja hengityskoneessa olevaa pikkumiestä teholle. Myöhäisillan vierailulla Ville oli jo hiukan heräillyt, hengityskoneessa toki yhä. On siinä itseasiassa vieläkin, kun tänään ottavat magneettikuvat kallosta ja selkäydinkanavasta. Vielä eilen leikkauksen jälkeen sanottiin kuvauksen olevan 3 päivän päästä. Sillä tässä vissiin ei meinaa ajatukset perässä pysyä, kun suunnitelmat vaihtuu lennosta.


Kasvainta ei saatu 100% poistettua, kun se oli kiinnittynyt paikoin kovin hankaliin kohtiin. Jatkohoitojen suunnittelu alkaa sen jälkeen kun patologin virallinen lausunto valmistuu ja Ville on toipunut leikkauksesta kunnolla.

10 kommenttia:

  1. En pysty edes kuvittelemaan sun huolta ja hätää, mutta pelkästään tän tekstin lukeminen sai kyyneleet valumaan. Ihan mielettömän paljon jaksamista ja tsemppiä teille kaikille. Ihana että leikkaus meni hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset tsemppauksesta. Nessuja on mennyt täälläkin parin hetaarin männikön edestä.

      Poista
  2. Paljon suojelusenkeleitä pienelle miehelle ja voimia toipumiseen <3

    Mikä ihme näitä aiheuttaa :( Tiedän meiltä päin kaksi pientä poikaa, joka on känynyt tälläisen leikkauksen ja hoidot päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suojelusenkeli tulee todellakin tarpeeseen.
      Pieni mies päätti leikkauksen jälkeen aloittaa toipumisen makaronilaatikon voimin. :)
      Tämä maailmanmeno tuntuu jotenkin ihan hurjalta toisinaan ja nyt tosiaankin jatkuvasti saa lukea syöpä sitä, syöpä tätä. :(

      Poista
  3. Tsemppiä ja enkeleitä teille! Olette ajatuksissani! <3 Hali!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitämme tsempityksestä. Ja kaikki suojelusenkelit, jotka suinkin kynnelle kykenee, ovat tervetulleita. Pitkä on taistelu vielä edessä, mutta päivä kerrallaan eteenpäin.

      Poista
  4. Olette olleet joka päivä ajatuksissa! Äkkiäpä teidän kohdalla toimenpiteet etenivät. Voimia toipumiseen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis nämä toimenpiteet ovat vilistäneet niin hirveää laukkaa, ettei perässä tahdo pysyä.
      Nyt hiukan vedetään henkeä, kun odotellaan patologin lausuntoa ja tietysti Villen pitää toipua hetki leikkauksestakin.

      Poista
  5. Kamalaa!! Oon niin miettiny teitä ja itkien luin tämänkin. Voimia rakas!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä tilanne aivan perCstä. Mutta eteenpäin on mentävä kuin se mummo siellä lumessa.
      Kiitokset myötäelämisestä siellä ruudun takana, kaikki virtuaalisestikin lähetetyt voimat tarvitaan tähän taisteluun.

      Poista