kolmen kopla

kolmen kopla

tiistai 6. lokakuuta 2015

Santtu 5v

Niin se vaan on aika hurahtanut. Esikoisemme täytti 29.9. jo viisi vuotta.

Neuvola oli varattuna 1.10. ja sitä ennen, ihan synttäripäivänä, päiväkodissa tekivät KEHUn.
Santtu oli suoriutunut tehtävistä noin 45 minuutissa, kun useimmat tekevät sen kuulemma puolessa tunnissa.
Kansilehden kuvaaja kertoi, että parannettavaa riittää. Mitä enenmmän tummennettuja alueita, sen taitavampi ipana.


Kaikkein huonoiten oli sujunut tehtävä, jossa piti esittää puuta. Seistä siis hiljaa paikoillaan kädet ojennettuina oksiksi. Santtu oli alkanut venkoilemaan vajaassa kymmenessä sekunnissa. Tää on ihan tylsää, joko tää riittää. Ja tämä siis tapahtui ennen päivänsankarin jätskisokerihumalaa.

Puheterapeutille olisi töitä. 


Neuvolassa sitten testattiin näkö niillä tiikerikakkuloilla, hyvin meni. Kuulotesti ensimmäistä kertaa ihan niillä luureilla, pari pummia puolen näytössä, mutta hyvin meni. 
Neuvolantäti haastatteli Santtua syömisistä, hygieniasta, nukkumisjärjestelyistä jne. Yllättäen Santtu jopa vastaili muutakin välillä kuin "joo" tai "ei". Kertoili jopa ihan oma-aloitteisesti saaneensa sunnuntaina Santtu-veturin ja kuinka Villen puolestaan sai Tuomaksen ja Pekan  sekä siitä kuinka serkkupojalla on omituinen napa.
Sitten kun neuvolantäti siirtyi varmistamaan multa tärkeimmät haastattelun vastausten todenperäisyydestä, Santtu keskittyi piirtämään perheensä ja Tuomas veturista tutun Luukaksen. 


Veturikuvassa on huomattavan hyvä yritys kirjoittaa oma nimi.


Ja otettiinhan siellä neuvolassa toki ne mitatkin. Kasvuvauhti hidastuu hidastumistaan, vielä pysyttiin kuitenkin plussalla. Pituutta oli nyt 116,2cm. Vuodessa +6,2cm.
Vaaka näytti tasan 23kg verkkarit ja huppari päällä, vaatevähennystä neuvolantäti kirjasi 200g, eli neuvolakorttiin kirjattiin painoksi 22,8kg. Vuodessa +2,8kg. Noilla luvuilla nyt sitten myös Santtu on lipsunut BMIssä ylipainoiseksi. Voihan *piip*. 
Äly ei sitten vissiin ollut vuodessa kasvanut lainkaan. Pipomitta 52,1cm. Vuotta aiemmin oli 52,0cm. Päiväkodin toistuvien täi-epidemioiden vuoksi lyhentynyt hiusmuoti tosin voi osaltaan selittää nirkoista kasvulukemaa.

Kaikinpuolin aika leppoisa ja onnistunut neuvolakäynti. Tämä nykyinen neuvolantäti on kyllä ihan huippu. 
Santun vilkkaudesta ei nyt sitten vielä keskusteltu enempiä, sitten kun lanttulääkäri on tehnyt loppuyhteenvetonsa, katsotaan mihin kaikkiin terapioihin Santtu päätyy ja millä lääkityksillä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan rehellisesti kirjoitat lastesi asioista. Tuosta "ylipainosta" en kuitenkaan olisi huolissani. Lapset kuitenkin kehittyvät omaa tahtiaan, ja paino-pituussuhdetta voi olla hankalaa laittaa käyrälle ainakaan kovin tarkasti. Oletteko pääsemässä puheterapiaan, vai treenaileeko Santtu vain kotona puuttuviä äänteitä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. :)
    Ensi viikolla on tältä erää viimeinen psykologikäynti ja itse tapaan sosiaalikuraattorin. Sitten tekevät jonkinsortin loppulausunnon. Siitä kait paljon riippuu jatko.
    Tosin nyt kuulin huhuja, että tämä tuppukylä olisi jälleen ilman puheterapeuttia. Se täti, joka aikanaan yhden käynnin verran arvioi Santtua 2,5 vuotiaana antaen kommentiksi ympäripyöreän "seurataan", eläköityi aika pian sen jälkeen. Vähän Santun 4v neuvolan jälkeen tänne saatiin viimein uusi, mutta jonoa on paljon ja nyt tosiaan huhutaan uudenkin puheterapeutin lyöneen hanskat tiskiin.
    Itse ällävikaisena olen ainakin jäävi kotiopettajaksi. :)

    Tämä lasten bmi-laskenta tuntuu itsestäni välillä hiukan liioittelulta. Toki varmasti helpompi on puuttua himpun aikaisessa paino-ongelmiin. Pitää koittaa luottaa kuulemaani vanhaan sanontaan, että vatsa varreksi venyy. :)

    VastaaPoista