kolmen kopla

kolmen kopla

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Jokohan kohta uskaltaisi toivoa...

Meidän perheessä vaipoista luopuminen ei ole niitä helpoimpia prosesseja. Eikä niistä luovuta säädyllisessä aikataulussa, ainakaan jos asiaa kyselee perhekahvilan muilta äideiltä.
Tunnustan laiskuuteni. En vaan ole jaksanut kouluttaa kiljuvia, vastaan pyristeleviä lapsia potalle. Harvempi on vaipoissa kouluun mennyt.

Santtu oli melko lailla tasan 3v, kun oppi päiväkuivaksi. Niin rytinällä, että tarvittiin lääkärikäyntiä ummetuksen laukaisuun. Melkein samalla rytinällä alkoivat yövaipat pysymään kuivina. Pari kuukautta myöhemmin herra oli valmis luopumaan yövaipoista ja vahinkoja on sen jälkeen käynyt todella harvoin. Yöllä tai päivällä.

Roope alkoi jo potta-sanan kuulemisesta parin päivän kakkalakkoon. Ummetusongelma nousi isoveljeen verrattuna potenssiin 16. Oli hetkiä, jolloin oli pakko turvautua microlaxiin.
Mutta lopulta Roopekin oppi päiväkuivaksi pääsiäisen tietämillä, eli herra oli noin 3v3kk. Vahinkoja päivisin tuli harvoin, mutta yövaipat olivat ja pysyivät likomärkinä. Lakana- ja pyjamapyykkiä tuli harva se yö. Mikään vaippa ei ollut pomminvarma.
Elokuussa lomaillessani Roope kerran illalla veti pultit ja rähjäsi ettei laita vaippaa. Isot pojat nukkuu pikkupöksyissä. 4 märkää yötä myöhemmin herra päätti kuitenkin jatkaa vaippalinjalla.
Syyskuun puolivälin tienoilla sitten tapahtui ihme, Roope heräsi ensimmäistä kertaa ihan kuivan vaipan kera ja lorotteli potan yli puolilleen. Herra oli niin ylpeä asiasta, että kävi herättämässä insinöörinkin. "Isi, isi, herää nyt. Tule katsomaan. Tuli aivan valtava pissa."
Tämän jälkeen kuivia yövaippoja alkoi ilmestymään yhä useammin ja nuori mies heräili välillä yöllä vessaan. Niiltä reissuilta sitten kyllä kömpi viereen nukkumaan, eikä palannut sänkyynsä. Mutta meillä on lepsuiltu tuon nukkumispolitiikankin kanssa. Tyyli nukkua on vapaa, kunhan nukkuu.

Nyt tilanne on kehittynyt taas astetta parempaan suuntaan, Roope ilmoitti (taas) ettei isot pojat käytä vaippaa, vaan nukkuvat pikkupöksyissä. Niinpä tarrakirjassa on nyt 8 tarraa kuivista aamuista. Viime yönä tuli pummi, pyjama meni vaihtoon. Ilmeisesti vessaan lähteminen tapahtui rahtusen liian myöhään. Kunhan 20 tarraa on kasassa, saa nuori mies eteisen  "äidin jemmapussukasta" palkinnoksi minikokoisen radio-ohjattavan.

Mutta siis, jokohan kohta uskaltaisi toivoa, että meidän ihan kohta 4v olisi yökuivakin? Siis vain yksi vaippapylly enää talossa? No, ei nyt vielä julisteta, pessimisti ei pety.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti