kolmen kopla

kolmen kopla

perjantai 16. syyskuuta 2016

Eskarilainen terapian tarpeessa

Melko tarkalleen vuosi sitten Santtu kävi siellä psykologin arviossa. Loppulausunnossa lanttulekuri suositteli toimintaterapiaa. Vuodenvaihteessa saatiin maksusitoumus ja elokuun lopulla toimintaterapeutti otti viimein yhteyttä. Eli ihan himpun verran on jonoa ja ruuhkaa.


Näin aluksi Santulle on varattuna 5 käyntiä terapiatarpeen määrittämiseksi. Luultavasti tullaan ravaamaan siellä pitkään ja hartaasti. Eilen oli ensimmäinen käynti ja tänään jo soitettiin apuvälinevarastolle. Ei lupaile hyvää. Tai siis tottakai, jos näistä apuvälineistä ja terapiasta lopulta on hyötyä, niin onhan se hyvä asia. Mutta nykyisessä tilanteessa Santun käyttäminen vastaanotolla on vähintäänkin haastavaa, kun Villen kanssa saattaa lähtö isolle kirkolle tulla hyvinkin yllättäen ja lyhyellä varoitusajalla. Seuraavalle käynnille jouduin soittamaan saattajan kaupungin lapsiperhepalveluista vastaavalta taholta.


Eikun leukaa rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Eskarilaisen 6v neuvolakin pitäisi viimein varata. Saadaan vikalista sieltä ja kohta on myös neuvolan+päiväkodin yhteisviisastenraati ehdottelemassa parannuksia. Samanlaisesta viisastenkerhosta lähti vuosi sitten se lähete lanttulääkärille, katsotaan mitä uutta tänä vuonna

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. <3 :)
      Kvg kertoi jo senkin minkälainen apuhärveli saadaan. Herra saa lisävarusteen kynään.

      Poista
  2. Ohhoh, onpas sielläkin jonolla pituutta.

    Mutta ihana, kun Santtu saa nyt tarvitsemaansa apua ja uskon, että hyöty näkyy jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän tuolla jonolla oli mittaa. Santun pitäisi käydä myös puheterapiassa, mutta tässä kylässä ei ole ollut puheterapeuttia liki vuoteen. Taitaa olla pätkä koulussa ennen kuin se jono on purettu.
      Toivottavasti tästä toimintaterapiasta nyt sitten tulee ihan konkreettisia tuloksia. Onhan se kynän kädessä pysyminenkin tärkeä asia ensi syksyn koululaiselle. :)

      Poista
  3. Hei! Mitä teille kuuluu? Saitteko jo tuloksia? <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän me jo tulokset saatiin. Niitä on nyt pitänyt hiukan sulatella, sillä hoidoista huolimatta kasvain on hieman kasvanut. :(
      Hiukanhan tässä on sellainen olo kuin matto olisi vedetty jalkojen alta ja lyöty ilmat pihalle. Mutta eiköhän tämä tästä, eteenpäin päivä kerrallaan.

      Poista
    2. Voi hitto. Mites nyt hoitoja jatketaan?

      Poista
    3. Voi ei :( saako kysyä mikä on jatkosuunnitelma? Jatketaanko hoitoja? Paljon tsemppiä teille!

      Poista
    4. Jatketaan ihan aiemman suunnitelman mukaisesti, 3.10. mennään taas osastolle sytostaattihoitoihin. Ville sai nyt myös uuden lääkkeen jatkuvaan käyttöön. Virallisesti se on epilepsialääke, mutta siitä on havaittu olevan hyötyä myös syöpähoitojen osana. Marraskuussa seuraavat magneettikuvat ja erikoislääkärien tuumoritiimi arvioi ne. Päättävät sitten pitääkö harkita uutta kirurgista toimenpidettä sytostaattien lomassa.

      Poista
  4. Tsemppiä ja halauksia taas koko perheelle! <3 Ajatuksissa olette!

    VastaaPoista