kolmen kopla

kolmen kopla

maanantai 14. joulukuuta 2015

Viimepäivien puuhasteluja

Joulu tulee, halusipa tahi ei. Vaikka en niin jouluihminen olekaan, niin lapsille järjestän mielelläni jotain pientä kivaa.
Tehtiin viime viikolla ihan alusta asti piparitaikina ja se sitten työstettiin tottakai pipareiksi. Ja niitä koristeltiin, jotta sokerilataus niitä syödessä olisi varmasti riittävä.
Tuurillaan jopa netistä valtsemani piparitaikinan ohje oli suuta miellyttävä, niin maultaan kuin lopputuloksen koostumukseltaankin. Insinööri kun ei tykkää liian kovanrapsakoista pipareista.
Hyviä olivat.


 Yhtenä kauniina aamuna tonttu oli tuonut "joulukalenteriylläriksi" tekstiilitusseja, tyynyliinoja ja tekstiilivärejä. Santtu toimi ensimmäisenä testaajana ja koristeli itselleen ihan ikioman tyynyliinan.

Sen verran tiheää pulputusta kuvan tarinasta tuli, etten nyt saanut
lopullista selvyyttä onko kuvassa dinosaurus, Santtu itse vai supersankari viitassaan.
Luultavasti näiden yhdistelmä??


Pulloissa olleita tekstiilivärejä käytettiin sitten mummin ja ukin joululahjojen valmisteluun. 
Tänä vuonna riitti vielä pesrus 50x60 tyynyliina herrojen räpylöille, 10v päästä tarvittaisiin lainapeite (jos pojat tulevat äitiinsä). Varvasperhostyynyliinat lähtevät huomenissa postikustin matkassa kohti Siilinjärveä. 
Ukin tyynyliina.
Ja mummin tyynyliina, pinkkinä tietty. 
Mammalle on myös tehty omansa. 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aika hauskoja niistä juu tuli. :) Etenkin nauratti tuon yhden piparipojan "strösseli-uggit", kun Santtu teki sille karvasaappaat. ;)
      Eka pellillinenhän on aina vähän testierä ja siitä sainkin esikoiselta noottia. "Äitiii, tämä enkeli on kyllä vähän ihan musta". Varsinainen leipuri minäkin. Palaneet eivät sattuneesta syystä päässeet kuviin. ;P

      Poista