kolmen kopla

kolmen kopla

lauantai 5. joulukuuta 2015

Sarjassamme äidin kootut selitykset...

Nyt kun itselläni on hoitovapaan jälkeen takana jo melkein kokonainen kalenterivuosi töitä ja insinöörinkin työhönpaluusta kulunut about 4kk, ajattelin viimeinkin osallistua joulupuu-keräykseen. Emme todellakaan ole mitään hyvätuloisia, mutta pärjätään kuitenkin kohtuudella. Olisin voinut osallistua jo aikana ennen lapsia, mutta ainakin täällä kovin vähäistä on ollut mainostus. Paikallisaviisia emme ole tilanneet, ehkä siinä on ollut mainoksia. Naamakirjaan en ole kokenut tarvetta liittyä, siellä ilmeisesti olisi ollut myös mainosta ja ohjeita.


Keräyshetket osuivat tietystikin todella huonosti yksiin mun töiden kanssa. Niinpä tänään, viimeisenä keräyspäivänä, oli pakko ottaa ipanat mukaan joulupukin avustuskierrokselle. Ensin katsomaan mitä lipukkeita on tähteillä. Valitsin kaksi. Näin jälkikäteen ajateltuna taisin olla kurja pukin apulainen. Molemmat paketit olivat pehmeitä. Ja kun nyt lueskelin joulupuu-keräyksistä kokemuksia keskusteluketjuista, taisi mennä vikaan ja pahasti. Toivottavasti tylsillekin lahjoille kuitenkin löytyy vastaanottaja. Tytön pakettiin sujahti Frozen aiheisina tunika ja hiuspanta. Pojan pakettiin kätyri-collegepaita. Ehkä ensi jouluna osaan jo kuvion ja keksin jotain parempaa.


Selittelyn aika koitti, kun vaatteet pakattiin joulukääreisiin. Eikö pukki tuokaan kaikkia lahjoja, ihmetteli Santtu. Kyllä pukki tuo kaikki lahjat, mutta tontuilta tuli äidille kännykkään viesti, että korvatunturilta oli oikeankokoiset paidat loppu ja ilman apua eivät saa lahjatilauksia valmiiksi. Paketit vietiin lopuksi k-kauppaan, sopivasti pakettiautomaatin luo. Toivottavasti isoimman usko pukkiin ei nyt kärsinyt kovin pahasti.


Jouluiloa on nyt sitten ainakin yritetty jakaa. Pojille koitan järjestää jotain pientä jouluista kalenterin tapaista. Tälle päivälle tonttu oli tuonut aineksia piparitaikinaan. Jospa tästä illan aikana saataisiin moinen aikaiseksi. Pikkupaakarit olivat aamulla ihan innoissaan. Ehkä jouluinto vielä joskus tarttuu minuunkin. Ehkä kaivan kaapin perältä Leevi and the leavingsin joululevyn. Sen biisi 'jouluksi mummolaan' on aiheeltaan tälle äiti-ihmiselle hyvinkin tuttu.



4 kommenttia:

  1. No meiän tyttö olis ainakin ihan fiiliksissä frozen vaatteista:D että eiköhän saajakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan ainakin, että paketti saa jonkun pienen Elsa-fanin iloiseksi. :)
      Joidenkin keskusteluketjujen sisältö meinas jo syöstä epätoivoon, kun pitäisi olla kallista, ekohippiluomua ja ties mitä. Ei mulla ainakaan ole varaa mitään älyluureja lahjoitella. :/

      Poista
  2. Mä oon kans joskus pari kertaa osallistunut joulupuuhun ja kyllä pienen tytön pakettiin meni silloin paita.

    Toki omat lapset odottaa nyt varmaan eniten leluja, mutta ovat kyllä todella kiitollisia kaikesta saamastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leluja täälläkin varmaan enimmäkseen odotetaan. Niiden ohessa on kyllä joka joulu pehmeätkin paketit, pussilanasettejä myöten, otettu ilolla vastaan.
      Toivottavasti keräyksen järjestävät tahot hiukan sommittelee lahjoja niin ettei vastaanottajalle tule pelkkiä pehmeitä. :)
      Lelutkin on vähän kinkkisiä ostettavia, jotkin LPS pienet tyylisetit, geomagit tms. ovat vähän hönttejä, jos ei ole muuta sarjan juttuja. :/
      Meidän isoin ihastui siihen kätyri-paitaan niin kovasti, että pitää vissiin käydä sellainen vielä ostamassa. :)

      Poista