kolmen kopla

kolmen kopla

tiistai 15. elokuuta 2017

Eka kouluaamu edessä

Mun isoin vauva menee aamulla kouluun. En tajua mihin kesä hävisi, sillä vastahan tämä kaveri jammaili toukokuussa Valvomon mikä kesä- biisin tahtiin eskarin päättäjäisissä. Silloin satoi vielä suunnilleen räntää, sillä kai toveri jammaili topparukkanen kourassa. 😎😂

Nukkumaan mennessä tuleva ekaluokkalainen suunnilleen tihrusti itkua, kun pelottaa mennä kouluun. Siellä pitäisi jo osata lukea ja kirjoittaa, kun kaikki kaveritkin osaa. Hän ei kuulemma koskaan opi mitään eikä muista. 
Tässä kohdassa on tunnustettava suuri henkilökohtainen laiskuuteni, sillä en ole todellakaan aktiivisesti yrittänyt herraa opettaa lukemaan saati kirjoittamaan. Meidän päivissä on niin paljon kaikkea muutakin, en vain jaksanut. 
Mun vauva on kasvanut isoksi ja menee kouluun. Ja minä en ole sitä todistamassa, kun liian iso keikkuva reppu selässään  katoaa koulun uumeniin. 😭😭
Meillä on Villen kanssa aamulla lääkärin vastaanotto Helsingissä klo 8:15. Lähtö tasan kuudelta ja mä vielä keikun hereillä. Perhosia vatsassa isoveljen puolesta. Ollaan varmaan käynnin loppupuolella, kun isoin veljeksistä aloittaa opintiensä klo 9:15. Ehkä ehditään sentään kotiin vastaanottokomiteaksi, kun Santtu pääsee 12:15 koulusta. Jos vain junalakko ei jumita meitä ruuhkiin. Nyt uni-Masaa jahtaamaan, ehdin ehkä vielä ruhtinaalliset 3,5h nukkua. 😬

2 kommenttia:

  1. Aika kyllä juoksee turhankin vikkelään välillä :)

    Eikä sitä tosiaankaan lukea tartte osata kun kouluun menee. Jollekin tutulle oli opettaja sanonut lukemisesta, että jos lapsi ei osaa lukea ennen kouluun menoa niin älkää edes itse opettako. Ne kun opetetaan nykyään eri tavalla, niin saattavat mennä raukat vaan enempi sekaisin vanhempien tyylillä. Eli että M- kirjainta ei sanota "äm" vaan "mm" jne.

    Kyllä se siitä, pikku hiljaa!

    Mitenkä teillä oli eka koulupäivä mennyt? Entäs miten teillä meni pienemmän lääkärikäynti?

    Mukavaa kouluarkea sinne :)

    Terv. Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koululaisen eka kouluviikko sujui lopulta tosi hienosti. Iltaisin oli toki aina " mutku en halua kouluun", aamulla sitten tuntia ennen koulun alkua reppu selässä valmiina kuin lukkari sotaan. Eikä yhtään yksilöityä wilma-viestiä. Jihuu. ;)

      Villen lääkärivastaanotto sujui rutiinilla. Neurologikin ilmestyi paikalle eikä löytänyt pätkästä mitään uutta oiretta. Tasapaino on yhä ikätasoa heikompi, mutta se nyt ei ole mikään ihme kaiken tämän keskellä.

      Poista