kolmen kopla

kolmen kopla

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Pohdinnan paikka

Eilen insinööri tuli aamuvuorosta ja kertoi, että nyt ovat julistaneet uuden aluekoordinaattoripestin hakuun. Tarjolla olisi siis päivätyö. Valkokaulusajat ja vapaat viikonloput.
Ammatillisesti pesti saattaisi jopa hieman kiinnostaa. Mutta on niin paljon selvitettäviä seikkoja, ennen kuin uskaltaa hakeakaan.
Ainakin seuraavat seikat askarruttavat:
*Palkka laskee, itsestäänselvyys, mutta paljonko?
*Pojat joutuvat täysille täyspitkille päiville hoitoon, jolloin maksut nousee ollen liki 600€/kk.
*Missä hiton välissä sitä muka ehtisi liikkua lasten kanssa sen 2h minimisuosituksen verran? Sitähän hakis ipanat kotiin, suoraan ruokapöytään päivällisen kimppuun ja siitä 1,5h niin alkaa jo iltapala ja -pesut. Liikkuminen ja touhuaminen ovat kuitenkin meillä todella korkealla prioriteettilistalla, kun Roope on neuvolakäyrien mukaan ylipainoinen, ellei jopa lihava.
Viikko kaalisoppaa pätkälle ja viikonloppuna suunnilleen maratonille, siihenkö se painonhallinta menis?


Tässä kun olen jo vuosia tehnyt katkeamatonta 3-vuoroa syklillä AAIIYYVVVV, niin sitä on tottunut pääsemään virastoihin tms. arkivapailla.
Tottuisiko valkokauluselämään mitenkään? Tai siihen, että joka jakson 1,5 yhteisen vapaapäivän sijaan, olisikin yhteistä vapaata noin joka 3. tai 4vkl?
Nyt makustelen asiaa. Eilen insinöörin kanssa oli puhetta, että joka tapauksessa ihan perherauhan vuoksi, vain toinen hakee. Oikeassahan insinööri siinä on, että varmasti yövalvomiset vaikeutuu iän karttuessa. Ollaan kuitenkin jo keski-ikäisiä, joten työuralla etenemistä pitäisi harkita nyt eikä 5 vuoden päästä.
Äh, miksi kaiken pitää olla näin vaikeeta???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti